... Το έφτιαξε η κόρη μου και μας έστειλε φωτογραφίες. Το είδε ο πατέρας της και το ζήλεψε. Και το έφτιαξε η μάνα της που ούτε το ζήλεψε, ούτε μπορεί να το φάει. Άτιμη κοινωνία, κύριε Πετροχείλο μου ...
Κέικ με χουρμάδες και καρύδια
υλικά:
15 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1 κούπα γάλα
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ. γλ. σόδα
χοντροκομμένα καρύδια
σταγόνες σοκολάτες (λίγες ή καθόλου)
προαιρετικά: 1 φακελάκι τσάι με γεύση (εδώ κόκκινα φρούτα)
Σύμφωνα με τη συνταγή, μουλιάζουμε τους χουρμάδες στο γάλα να μαλακώσουν.
Εγώ προτίμησα να τους βάλω πρώτα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό μαζί με ένα φακελάκι δυνατό τσάι.
Μόλις μαλακώσουν καλά οι χουρμάδες, τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα.
Πολτοποιούμε πολύ καλά.
Σπάμε σε μπωλ τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε τους χουρμάδες με το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε τα διογκωτικά (μπέικιν πάουντερ και σόδα).
Προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας
και καρύδια.
Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ ρευστό, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Αδειάζουμε σε μικρή φόρμα για κέικ, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγα καρύδια ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-40΄.
Μετά το ημίωρο ελέγχουμε το ψήσιμο που πάντα εξαρτάται από το φούρνο (στον δικό μου ψήθηκε σε 30΄ και στα 35΄ λιγουλάκι παραψήθηκε).
Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Κόβουμε χορταστικές φέτες.
Τρατάρουμε.
Με λίγο σιρόπι σοκολάτας για το λιχούδη - έναν απ' το χωριό.
Είναι εξαιρετικό για πρωινό ή κολατσιό και χωράει μια χαρά στο ταπεράκι για τη δουλειά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου