Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, άνηθο και κρέμα γάλακτος ...

 ... Ξεχείλισε η ανηθικότητα στο κηπάκι λόγω του μαθητευόμενου κηπουρού, δε φτάνει που έσπειρε σέλινο νομίζοντας ότι είναι μαϊντανός γίγας, έχω κι ένα παρτέρι γεμάτο άνηθο. 


Τι να τον κάνω;
Ή που θα πουλάω παράνομα ματσάκια άνηθο στις γωνιές της λαϊκής, ή θα γεμίσω κι άλλο τον καταψύκτη που με μουντζώνει κάθε φορά που τον ανοίγω, ή θα φτιάχνω συνταγές που έχουν άνηθο και θα μου πέφτει λίίίγο παραπάνω. Ας ξεκινήσω από τα γνωστά κολοκυθάκια ...


Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, άνηθο και κρέμα γάλακτος



υλικά:
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
20 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250 γρ. λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
1 κύβος κότας ή λαχανικών

άνηθος
αλάτι, πιπέρι

τριμμένο τυρί (εδώ γραβιέρα αγελάδος)






Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τ
α τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.



Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή γουώκ και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. 

Σωτάρουμε για 4΄-5΄, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. 



Τα αφήνουμε μαζί για άλλα 5΄ και ρίχνουμε τον κύβο, νερό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρά τα κολοκυθάκια, λίγο αλάτι και περισσότερο πιπέρι. 



Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κολοκυθάκια. 

Παράλληλα βράζουμε τα λινγκουίνι για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.



Ρίχνουμε στα κολοκυθάκια μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.



Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στη σάλτσα κολοκυθιών την κρέμα γάλακτος.

Περνάμε τα λινγκουίνι απευθείας στη σωτέζα με τη σάλτσα φροντίζοντας να μη τα στραγγίζουμε εντελώς καθώς τα βγάζουμε, αλλά να παίρνουν μαζί και λίγο από το νερό τους.




Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τα λινγκουίνι να βράσουν για 1΄-2΄ μέσα στη σάλτσα.





Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περισσότερο τριμμένο τυρί.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου