Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μάφιν χωρίς γλουτένη με γιαούρτι και αλεύρι αμυγδάλου ...

 ... Τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος και πέρασε κάπως η μόδα της, μείναμε εμείς οι δυσανεκτικοί και οι κοιλιοκακικοί να προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας. Αν κρίνουμε από όσα πωλούνται στις ειδικές πια πτέρυγες των σούπερ μάρκετ, με καλαίσθητες ταμπέλες και εικόνες νιρβάνας και ευεξίας, χρειαζόμαστε κυρίως σοκολάτες, μπισκότα, κριτσίνια και αλλαντικά. Εκτός από κάποιους τύπους ψωμιού και ζυμαρικών, τα υπόλοιπα είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς ή πανάκριβα και πανάχρηστα για τις καθημερινές ανάγκες ενός συνηθισμένου ανθρώπου προϊόντα. 
Γι' αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε, να αυτοσχεδιάζουμε, να δοκιμάζουμε και να ροκανίζουμε χράτσα-χρούτσα με τις μασελίτσες μας όσα φτιάχνουν τα χεράκια μας ...


Μάφιν χωρίς γλουτένη με γιαούρτι και αλεύρι αμυγδάλου



υλικά:
180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 μεσαία αυγά
1 κουταλιά μέλι
110 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ







Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι, τα αυγά και το μέλι.





Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.





Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μεγάλες ή 12 μικρές θήκες για μάφιν, λαδωμένες ή ντυμένες με τα ειδικά χαρτάκια ή σε θήκες από σιλικόνη.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου.





Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε τα μάφιν.





Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη, να τα περιχύσουμε με γλάσο ή να τα γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι και φρούτα.

Τρατάρουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου