Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Τηγανητό ρύζι με instant noodles και αυγό ...

 ... Τελικά παντού στον κόσμο οι φοιτητές ψάχνουν εύκολους και οικονομικούς τρόπους να χορτάσουν, είναι και παιδιά πάνω στην ανάπτυξη, χρειάζονται φαγητό. Στην Ελλάδα ήταν πολύ δημοφιλές το "Φοιτητής και στην κουζίνα"της Βίκυς Σμυρλή, το καλύτερο δώρο που μπορούσες να κάνεις σε πρωτοετή ακόμη κι αν δεν ήταν σε θέση ακόμη να το εκτιμήσει.
Στην εποχή του youtube, του tiktok και άλλων δαιμονίων, λύσεις, συνταγές και προτάσεις ξεπετάγονται από παντού. Σαν αυτή τη γιαπωνέζικη συνοπτική εκδοχή τηγανητού ρυζιού που θα έκανε το λιγομίλητο μάστα να χάσει εντελώς τη μιλιά του κι έναν πεινασμένο γιαπωνέζο φοιτητή να πει με ευγνωμοσύνη itadakimasu για το δημοφιλέστατο αυτό φαγητό επιβίωσης ...

 

 Τηγανητό ρύζι με instant noodles και αυγό

 


 

υλικά:
 1 πακέτο ράμεν (instant noodles)
1 αυγό
1 κούπα βρασμένο ρύζι (εδώ χτεσινό σκέτο μπασμάτι)





Βγάζουμε τα νουντλς από τη συσκευασία τους, κρατάμε στην άκρη το σακουλάκι με τα μπαχαρικά και τα πιέζουμε να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια χωρίς να τα θρυμματίσουμε εντελώς.




Νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά που υπάρχουν στο σακουλάκι και περιχύνουμε με βραστό νερό ίσα να τα καλύψει.



 

 

Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ανακατεύοντας πού και πού.





Ζεσταίνουμε ένα γουώκ ή σωτέζα, ρίχνουμε 2 κουταλιές ηλιέλαιο και, μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε ένα αυγό και το σπάμε αμέσως με τη σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις για να ψηθεί.

 

 

 

 

Προσθέτουμε το ρύζι και τα μαγειρεύουμε μαζί 4΄-5΄ ανακατεύοντας συνεχώς

 

 

 

 

Τελευταία προσθέτουμε τα νουντλς μαζί με το ζωμό τους και τα τηγανίζουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας ή κουνώντας το τηγάνι.





Ελέγχουμε τη γεύση και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλατοπίπερο.





Βλαζουμε το τηγανητό ρύζι σε μπωλ που να το χωράει ακριβώς ή περίπου και το πιέζουμε.





Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.





Σερβίρουμε.








Υπάρχει και το sequel της συνταγής αυτής για πεινάλες ολκής, το λεγόμενο omuraisu ή omurice, συνδυασμός των omelette και rice. Ο εν λόγω πεινάλας φτιάχνει μια ομελέτα με 4 αυγά και καλύπτει μ' αυτήν το λοφάκι του ρυζιού. Κι ύστερα ρίχνει από πάνω κέτσαπ και μαγιονέζα, μάστα σχώρα τον.

 

20160719-omurice-vicky-wasik-17.jpg

Vicky Wasik




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου