... Πολύ καλή ιδέα, πρωτότυπη, υγιεινή και μπράβο στο Nigel Slater που τη σκέφτηκε ή τέλος πάντων τη γνωστοποίησε και σ' εμάς τους αδαείς. Η αλήθεια είναι ότι φασόλια με κοτόπουλο δεν είχα συναντήσει ούτε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, κι αυτό τελειώνει σήμερα ...
Κοτόπουλο μαγειρευτό με φασόλια και μανιτάρια
υλικά:
2 μπούτια κοτόπουλου (ή 2 στήθη)
150 γρ. μικρά μανιτάρια
800 γρ. άσπρα φασόλια από κονσέρβα
250 ml ζωμός κότας
θυμάρι
μαϊντανός, 1 λεμόνι
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ή βαθιά σωτέζα 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄.
Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλατοπίπερο αν χρειάζεται και χυμό από μισό λεμόνι.
Αρωματίζουμε με θυμάρι.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μισομαλακώσει το κοτόπουλο (15΄-20΄).
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Μόλις πάρουν βράση, καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου