Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Γρήγορο κάρρυ με ρεβύθια ...

 ... Οι Αμερικάνοι ως γνωστόν τα ξέρουν όλα και χώνουν τη μύτη τους παντού. Ακόμη και στις συνταγές των άλλων. Και φτιάχνουν με το δικό τους τρόπο ιταλικά πιάτα που οι Ιταλοί τα βλέπουν και βρίζουν ναπολιτάνικα, φτιάχνουν πίτα τζάιρος που δεν είναι ούτε πίτα ούτε τζάιρος, κάνουν και παραλλαγές ινδικών κατά βούλησιν. 
Την έκανα κι εγώ την παραλλαγή τους για κάρρυ  με ρεβύθια πάντως. Κι επειδή ήταν εύκολη και γρήγορη, έκανα ότι δεν είδα την ιεροσυλία του κέτσαπ ...


Γρήγορο κάρρυ με ρεβύθια



υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρρυ
1 μικρό κανελλόξυλο
μια πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
1 κονσέρβα ρεβύθια (340 γρ.)
3 κουταλιές κέτσαπ
κορίανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κούπες ζεστό νερό ή ζωμός  




Ζεσταίνουμε το λάδι σε σωτέζα ή βαθύ τηγάνι.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες του (περίπου 6΄).




Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρρυ, το κανελλόξυλο και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε για 1΄-2΄ να μοσχοβολήσουν.




Ρίχνουμε τα ρεβύθια, που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει καλά, το κέτσαπ, 1 κουτ. τσ. αλάτι και 1/4 κουτ. τσ. πιπέρι.

 

 

 

 

 Συμπληρώνουμε 2 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό.






Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

Ξεκαπακώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄, ίσα να δέσει η σάλτσα.





Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κορίανδρο ή μαϊντανό και προαιρετικά 1 φέτα λεμόνι.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου