Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πίτσα με πουρέ καλαμποκιού, ντομάτα και μοτσαρέλα ...

 ... Και ποιος είπε ότι η πίτσα πρέπει να έχει καλά και ντε σάλτσα ντομάτας; Υπάρχει και η pizza bianca, δημοφιλέστατη στο εξωτερικό, υπάρχουν και οι απλές λύσεις όπως το πέστο ή το τυρί κρέμα για βάση της πίτσας, υπάρχει και ο πρωτότυπος τυρένιος πουρές καλαμποκιού ...

 

Πίτσα με πουρέ καλαμποκιού, ντομάτα και μοτσαρέλα

 

 

 

υλικά:
1 κονσέρβα καλαμπόκι (285 γρ.)
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 ντομάτες
1 μπάλα μοτσαρέλα
φύλλα βασιλικού ή ρόκας

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα 

 

 

 

Βάζουμε στην κουζινομηχανή ή σε μπλέντερ το καλαμπόκι στραγγισμένο, το σκόρδο, το λάδι, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι και τα πολτοποιούμε φροντίζοντας να μη γίνουν εντελώς πουρές αλλά να παραμείνουν κάποια κομμάτια. 





Ανοίγουμε τη ζύμη σε ταψί λαδωμένο ή με αντικολλητικό χαρτί.

 

 

 

Απλώνουμε το μείγμα του καλαμποκιού.

 

 

 

 

Αραδιάζουμε από πάνω τη ντομάτα σε ροδέλες. 





Βάζουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της ζύμης.





Σκορπίζουμε στην επιφάνεια της πίτσας φύλλα ρόκας ή βασιλικού.





Σερβίρουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου