Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Μπισκότα με βρώμη και σταφίδες ...

 ... Βλέπω στο σούπερ μάρκετ πολλούς να αγοράζουν μπισκότα βρώμης, μόδα είναι; νά 'ταν η ζήλεια ψώρα; ή προσπάθεια στροφής στα υγιεινά; Και λέω προσπάθεια γιατί τα μπισκότα εμπορίου δύσκολα μπαίνουν στην ίδια πρόταση με την υγιεινή διατροφή, πολλά τα πρόσθετα, η ζάχαρη και τα λιπαρά, παρότι γίνονται προσπάθειες για βελτιωμένες εκδοχές τους.
Πάντα διαβάζω προσεκτικά τα συστατικά και τις διατροφικές πληροφορίες τους κι όταν μπορώ τα φτιάχνω μόνη μου ...

 

 Μπισκότα με βρώμη και σταφίδες

 


 

υλικά:
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κούπας ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα σταφίδες ή κράνμπερυ




Αναμειγνύουμε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν.




Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.

 

 

 

 

Ρίχνουμε το αυγό και τις βανίλιες και αναμειγνύουμε.





Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.





Ρίχνουμε τη βρώμη και τις σταφίδες και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.

 

  

 

 

Βάζουμε μπαλάκια από τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

 

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄-17.
Στα μισά του ψησίματος γυρνάμε το ταψί τα πίσω μπρος για να ψηθούν ομοιόμορφα. 





Μόλις κρυώσουν ελαφρά, βγάζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.





Φυλάμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί ή γυάλινο βάζο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου