Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Ντιπ πιπεριάς με φέτα ...

 ... Ξέρω ότι όλοι ενθουσιάζονται μόλις δουν να προτείνεται κάτι ελληνικό σε ξένα sites ή εφημερίδες, πολλοί ξιπάζονται κι αρχίζουν τις Πορτοκάλιες θεωρίες κι εγώ που παίρνω μπόλικα newsletter καθημερινά και βλέπω ότι αντίστοιχες αναφορές, προτάσεις και κριτικές υπάρχουν για όλα τα μέρη του πλανήτη, απλώς χαίρομαι και δοκιμάζω τη δική τους εκδοχή.
Όπως εδώ, στο ντιπ με πιπεριά και φέτα που καλάρεσε στο Guardian για meze ...

 

 Ντιπ πιπεριάς με φέτα


 

 

υλικά:
1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. φέτα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές ξύδι
1 κουτ. τσ. καπνιστή πάπρικα
μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι κατά βούλησιν
2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

 


Ξεπλένουμε τις πιπεριές και τις στραγγίζουμε. Αν θέλουμε, κρατάμε 2-3 λωρίδες για το σερβίρισμα.

  



Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τη φέτα.

 

 


Πολτοποιούμε.




Αδειάζουμε το μείγμα σε μπωλ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι και τα μπαχαρικά.





Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρουμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.





Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και τις λωρίδες πιπεριάς.

Συνοδεύουμε με κριτσίνια, κρακεράκια ή μαύρο ψωμί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου