Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Πέστροφες με μανιτάρια στο τηγάνι ...

 ... Ψάρι λέει πεθύμησε, εκείνη που δεν άνοιγε ούτε με γρύλο αυτοκινήτου το έρκος οδόντων για να περάσει μια μπουκιά ψάρι. Τώρα της έλειψε και ψάχνω σε Grand Frais και σούπερ μάρκετ ένα ψάρι που να μην είναι πιράνχας, τουτέστιν να μη με φάει ζωντανή πριν προλάβω να το μαγειρέψω. Κι αν η παροιμία λέει " γρόσια στο πουγκί, ψάρια στο βουνί " εδώ ισχύει μόνο το πρώτο σκέλος. Για να φας ψάρια χρειάζονται γρόσια στο πουγκί. Τελικά κατάφερα να βρω δυο καλόβολες πέστροφες με μόλις 22 ευρώ το κιλό και θα φτιάξω την παλιά καλή αγαπημένη συνταγή με τα μανιτάρια ...

 

 Πέστροφες με μανιτάρια στο τηγάνι



 

υλικά:
2 πέστροφες
500 γρ. μανιτάρια
μαϊντανός
χυμός από μισό λεμόνι

 

 

 

 

Πλέον παντού τα ψάρια πωλούνται καθαρισμένα κι έχουμε μόνο να τα πλύνουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, φροντίζοντας να καθαρίσει καλά και το εσωτερικό τους.

 Αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες μέσα-έξω.

 Τις αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές. 

 Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις πέστροφες σε μέτρια φωτιά για 7'-8' από κάθε πλευρά.

 Βγάζουμε τις πέστροφες σε πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές.





 Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο λάδι που τηγανίσαμε τις πέστροφες.  

 Τα σωτάρουμε σε πιο δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν.

 

 

 

Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. 

 

 





Ανακατεύουμε και βάζουμε ξανά τις πέστροφες στο τηγάνι, ανάμεσα στα μανιτάρια.








Σερβίρουμε αμέσως.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου