Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Κεφτεδάκια με πέστο σε σάλτσα ντομάτας ...

 ... Δεν είναι τα κλασσικά κεφτεδάκια, αυτά που κατεβάζεις πέντε-πέντε όταν τα βρεις. Δεν έχουν κρεμμύδι, ψωμί και αυγό αλλά μη βιαστείς να πεις δεν είναι κεφτεδάκια. Μια χαρά κεφτεδάκια είναι, με δύο υλικά όλα κι όλα, που λες και φτιάχτηκαν για πολυάσχολες φυσικούδες που δεν προφταίνουν ούτε στο σούπερ μάρκετ να πάνε. Δε χρειάζεται να είσαι πυρηνική φυσικός για να τα πετύχεις, ούτε καν πειραματική που είσαι έτσι κι αλλιώς. Τα πετυχαίνεις με την πρώτη κι ευλογείς το Jamie τον Oliver που τα σκέφτηκε ...


Κεφτεδάκια με πέστο σε σάλτσα ντομάτας 





υλικά:
400 γρ. κιμάς (εδώ ανάμεικτος)
4 κουτ. γλ. σάλτσα πέστο 

Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια (400 γρ.)
1 συσκευασία φρέσκια μοτσαρέλα (120 γρ.)





Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά.



Προσθέτουμε το πέστο και ζυμώνουμε.



Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. 



Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στη σωτέζα και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 4΄- 5΄ από κάθε πλευρά. 



Ρίχνουμε τα τοματάκια και τα πατάμε να σπάσουν σε κομμάτια.



Ανοίγουμε τη συσκευασία της μοτσαρέλας, ρίχνουμε το υγρό στην κονσέρβα της τομάτας, ανακινούμε και το προσθέτουμε στη σωτέζα.



Ομολογώ ότι η ιδέα να χρησιμοποιήσει κανείς την άλμη της μοτσαρέλας για άρτυμα είναι πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Στην περίπτωσή μου αραίωσε αρκετά τη σάλτσα και χρειάστηκε περισσότερο βράσιμο - έτσι κι αλλιώς τα 5΄ του Jamie είναι αρκετά για μια τηλεοπτική εκπομπή αλλά μάλλον λίγα για μια σάλτσα ντομάτα.


Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.  



Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.



 Αραδιάζουμε τις φέτες πάνω στα κεφτεδάκια.




Καπακώνουμε και αφήνουμε να λυώσει η μοτσαρέλα.



Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σάλτσα αφήνουμε το φαγητό πάνω στο ζεστό μάτι, έχοντας υπόψιν ότι κρυώνοντας η σάλτσα πήζει. 




Σερβίρουμε.







Στη συνταγή του ο Jamie Oliver προορίζει τα κεφτεδάκια για χάμπουργκερ. Αλείφει το μισό ψωμάκι με σάλτσα πέστο, βάζει 2 κεφτεδάκια και λίγη σάλτσα ντομάτα και καλύπτει με το άλλο μισό ψωμί.

Εμείς προτιμήσαμε να τα φάμε ως κεφτεδάκια με σάλτσα. Με ρύζι, πουρέ ή σαλάτα, μας είναι πιο οικεία.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου