... Ντάρι, ντάρι, ντάρι, ντάρι,
ο Χοσέ έφτιαξε κάρρυ.
Μεγάλη δουλειά. Κι εγώ έφτιαξα. Κι όχι ένα απλό ρύζι, απ' αυτό που τρώνε οι κούληδες. Με λουκάνικο και φακές το έκανα, ή μάλλον FAKES ...
Φακές με ρύζι και λουκάνικο σε σάλτσα κάρρυ
υλικά:
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 κρεμμύδι
3-4 κουτ. γλ. κάρρυ σε σκόνη
1/2 κούπα πράσινη φακή
1/2 κούπα μακρύκοκκο ρύζι
1 κοσνέρβα ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές μηλόξυδο
200 γρ. τρυφερό σπανάκι
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε σωτέζα.
Τρυπάμε ή χαράζουμε το λουκάνικο και το ψήνουμε για 5΄-7΄, γυρίζοντάς το απ' όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το λουκάνικο σε πιάτο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε το λουκάνικο, το αλατίζουμε και σωτάρουμε για 5΄.
Προσθέτουμε το κάρρυ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τις φακές και 2,5 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό.
Μόλις πάρουν βράση καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄.
Προσθέτουμε το ρύζι, τη ντομάτα κονκασέ και το μηλόξυδο.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε το λουκάνικο μαζί με τυχόν υγρό που έβγαλε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν ρύζι και φακές, για άλλα 15΄ περίπου.
Προσθέτουμε το σπανάκι και καπακώνουμε για να μαραθεί από τον ατμό του φαγητού 2΄-3΄.
Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί το σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου