Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Τοματίνια ψητά ...

… Ωραία είναι η ερασιτεχνική ενασχόληση με την κηπουρική, αλλά πρέπει να φροντίζετε και για την αξιοποίηση της παραγωγής σας. Διότι ντοματιές, πιπεριές, αγγουριές, κολοκυθιές και συναφή επαγγέλματα, είναι πολύτεκνες.
Γεννοβολάνε καθημερινά σαν κουνέλες κι εσείς ψάχνετε τι να κάνετε τα ματσιούλια. Ούτε είναι λύση το
ελάτε εδώ γειτόνισσες κι εσείς γειτονοπούλες μου, ιδίως όταν και οι γειτόνισσες έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο της κηπουρικής και ψάχνουν τι να κάνουν με τα δικά τους προϊόντα. 
Συνελόντι ειπείν, 
μη μου φορτώνεις άλλες ντομάτες
δε θέλω μήτε να τις δω
δυο τσάντες μού ’δωσες γεμάτες

μες τις ντομάτες θα πνιγώ …



Τοματίνια ψητά








      υλικά: 
τοματίνια
χοντρό αλάτι
ρίγανη, θυμάρι
 
μπαλσάμικο ξύδι







Πλένουμε τα τοματίνια και τα βάζουμε σε ταψί που τα χωράει χωρίς να στριμώχνονται.







Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, αρωματίζουμε με ρίγανη και/ή θυμάρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο ξύδι.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου μέχρι να σκάσει η φλούδα από τα τοματίνια, να βγάλουν τα υγρά τους και να ζαρώσουν (περίπου 30΄).







Τρώγονται σκέτα, σε σάντουιτς ή μπαίνουν σε συνταγές.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου