Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κρύα ζυμαρικά με κάππαρη, ελιές και τοματίνια …


Όλοι θέλουμε να μαγειρεύουμε λιγότερο το καλοκαίρι, όλοι ταλαιπωρούμαστε απ’ τη ζέστη και όλοι έχουμε αγοράσει μπόλικα ζυμαρικά τις ημέρες του αρχικού πανικού. Ευκαιρία να συνδυάσουμε επιτυχώς όλα τα παραπάνω …



Κοχύλια με κάππαρη, ελιές και τοματίνια







υλικά:
200 γρ. ζυμαρικό (εδώ κοχύλια)
2 σκελίδες σκόρδο
πράσινες ελιές σε ροδέλες (εδώ με πιπεριά)
τοματίνια
κάππαρη ξαρμυρισμένη
σκληρό τυρί (εδώ γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά)









Αυξομοιώνουμε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, στη συνταγή αυτή που γίνεται με τα βασικά υλικά της πουτανέσκα.




Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ή σε 3 κομμάτια, αν είναι μεγάλα.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πατάμε με μαχαίρι ή τη γροθιά μας να σπάσει.









Βάζουμε σε μπωλ τα τοματίνια και προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη και τις ελιές. 

Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε επίσης γενναιόδωρα. 

Ανακατεύουμε καλά.
      





      

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. 

Μπορούμε να τα βράσουμε για 1΄ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο, ώστε να παραμείνουν al dente και ιδανικά για ένα κρύο πιάτο.

Κρατάμε 1/4 κούπας από το νερό των μακαρονιών και τα στραγγίζουμε.

Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.






      


Προσθέτουμε το τυρί και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μια ελαφριά σως.
      





      



Σερβίρουμε αμέσως με τυρί, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





      




        



 

     











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου