Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Ψαροκεφτέδες με ψάρια του κουτιού ...

… Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Και του σώματος εξίσου, αν δε θέλουμε ψυχή άστεγη και περιπλανώμενη. Μέρες που είναι –και μέρα που είναι- όλοι χρειαζόμαστε αν όχι ένα σωτήρα, τουλάχιστον μια σωτήρια συμπεριφορά.
Και ακριβώς λόγω των ημερών, και του φύλαγε τα ρούχα σου, το σημερινό ψάρι θα είναι του κουτιού …

   

Ψαροκεφτέδες με σαρδέλα και γαύρο κονσέρβας



 
 
υλικά:
2 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
3-4 κουταλιές αρακάς από κονσέρβα
2-3 κουταλιές καλαμπόκι από κονσέρβα (προαιρετικά)
1 κονσέρβα σαρδέλες
1 κονσέρβα γαύρος (εδώ μαρινάτος)
μαϊντανός
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
καλαμποκάλευρο





Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε και πατάμε πατάτες και κρεμμύδι με πηρούνι. 

Το ίδιο και τον αρακά.








Στραγγίζουμε τα ψάρια από το λάδι της κονσέρβας και τα πατάμε κι αυτά με πηρούνι.




 
 
 
 
 


Πατάμε και το καλαμπόκι να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. 
Για καλύτερο αποτέλεσμα το πολτοποιούμε στο multi (στερνή μου γνώση …)
 
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, νοστιμίζουμε με πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και ζυμώνουμε προσεκτικά αλλά καλά. 

Αν χρειαστεί, δένουμε το μείγμα με λίγο καλαμποκάλευρο.


 
 
 
 
 





Πλάθουμε κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
 


 
 
 
 
 



Μπορούμε να τηγανίσουμε ή να ψήσουμε τους ψαροκεφτέδες, αλευρωμένους ή όχι.

Εμείς προτιμάμε να τους περάσουμε από  καλαμποκάλευρο κι ύστερα να τους αραδιάσουμε σε ταψί με λαδόκολλα που έχουμε λαδώσει και να τους ραντίσουμε με ελαιόλαδο.



 
 
 



    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα για 20΄ περίπου.




 




Σερβίρουμε αμέσως.
 


 



 
 
 


 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου