Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τσίλι με νάτσος …

Όσες φορές και να τους φτιάξω τσίλι δεν το χορταίνουν. Και σκέτο και με φρέσκιες τορτίγιες, και με νάτσος και με τσιπς τορτίγιας κι όλο ξαναζητάνε. Τώρα βρήκα μια εκδοχή του που θυμίζει παστίτσιο. Λέω μάλιστα να το κάνω λίγο πιο καυτερό απ’ ό,τι συνήθως, μπας και σταματήσουν να το ζητάνε συνέχεια …



Τσίλι με νάτσος σαν παστίτσιο







υλικά:
400 γρ. κιμάς (εδώ χοιρινός)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
καυτερή πιπεριά ή πάστα τσίλι
μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
φρέσκιες ντομάτες ή ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)

τυρί που λυώνει (κασέρι, τσένταρ, ημίσκληρο)







Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και καβουρντίζουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.







Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα σωτάρουμε μαζί να μαλακώσει το κρεμμύδι.


Ρίχνουμε το μπούκοβο (αν θέλουμε και πάπρικα) και την πάστα τσίλι και ανακατεύουμε καλά.








Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ.








Προσθέτουμε τη ντομάτα (φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη ή μια κονσέρβα ντομάτα κονκασέ) και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρει βράση.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό ή ζωμό, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 30΄-40΄.








Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη φροντίζοντας να μην έχει στο τέλος πολύ ζουμί η σάλτσα.








Φτιάχνουμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος μια
στρώση με νάτσος.

Σκορπίζουμε από πάνω το μισό κιμά.









Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.








Φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση με νάτσος.








Από πάνω βάζουμε  τον υπόλοιπο κιμά.








Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με χοντροτριμμένο τυρί.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου ή μέχρι να λυώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.








Σερβίρουμε αμέσως.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου