Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Βίβα Μέχικο …

… με τις τορτίγιες σου. Μας έχουν λύσει τα χέρια αντικαθιστώντας το ψωμί στο καθημερινό μας κολατσιό – τύλιξε σε μια τορτίγια λίγο τριμμένο ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά, μια φέτα γαλοπούλα, λίγη σαλάτα κηπουρού και ρόκα ή μαρούλι κι έχεις ένα διακριτικό κομψό δεκατιανό που τρώγεται κομψά και διακριτικά – αποτελούν βάση για ένα σωρό συνταγές, αντικαθιστούν τη ζύμη για πίτσα όταν βιαζόμαστε, μαγειρεύονται ευφάνταστα, γίνονται αλμυρές αλλά και γλυκές, με λαχανικά ή με κρέας, με δυο λόγια είναι υπέροχες. Κι αφού το Μέχικο μόλις γιόρτασε την Cinco de Mayo του, την εθνική του 5η Μαΐου, γιατί να μη γιορτάσουμε μαζί του κι εμείς …

 

Μεξικάνικη πίτα με τορτίγιες, φασόλια και αυγά

 

IMG_20180506_135852

 

υλικά:
4 μεγάλες τορτίγιες ή 6 μικρές
3-4 αυγά 
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
μισή καυτερή πράσινη πιπεριά
μπούκοβο γλυκό
50 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά

προαιρετικά: 1 κύβος βοδινού

 

 

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι αφού το αλατίσουμε ελαφρά, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, τον κύβο αν τον χρησιμοποιήσουμε, και τη ντομάτα κονκασέ και βράζουμε για 5΄.

 

 

IMG_20180506_084715IMG_20180506_085205IMG_20180506_085520IMG_20180506_090358

 

Ξεπλένουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι από το υγρό της κονσέρβας, τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 5΄.

 

IMG_20180506_090421IMG_20180506_094257

 

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις τορτίγιες με τρόπο που να πατάνε ελαφρά ή μία στην άλλη και να καλύπτουν και τα πλάγια του σκεύους.

Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στις τορτίγιες και δημιουργούμε με κουτάλι 3-4 κοιλότητες.

 

IMG_20180506_130025IMG_20180506_130035IMG_20180506_130322

 

Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε κοιλότητα και τα αλατίζουμε ελαφρά. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες και λίγο μπούκοβο ακόμη.

 

IMG_20180506_130516IMG_20180506_131341IMG_20180506_131345

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 20΄, χρησιμοποιώντας προς το τέλος του ψησίματος το γκριλ ή το θερμό αέρα για να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.

 

IMG_20180506_135005IMG_20180506_135018new007

 

Σερβίρουμε.

 

IMG_20180506_135847new006pi002new008SAM_7385pi003SAM_7388SAM_7392SAM_7391SAM_7387








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου