Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μεξικάνικη πίτα με τορτίγιες, φασόλια και αυγά …

… Βίβα Μέχικο με τις τορτίγιες σου. Μας έχουν λύσει τα χέρια αντικαθιστώντας το ψωμί στο καθημερινό μας κολατσιό – τύλιξε σε μια τορτίγια λίγο τριμμένο ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά, μια φέτα γαλοπούλα, λίγη σαλάτα κηπουρού και ρόκα ή μαρούλι κι έχεις ένα διακριτικό κομψό δεκατιανό που τρώγεται κομψά και διακριτικά. Οι τορτίγιες είναι η βάση για ένα σωρό συνταγές, αντικαθιστούν τη ζύμη για πίτσα όταν βιαζόμαστε ή το φύλλο σε μια πίτα χωρίς γλουτένημαγειρεύονται ευφάνταστα, γίνονται αλμυρές αλλά και γλυκές, με λαχανικά ή με κρέας, λαχταριστά μπουρίτος, με δυο λόγια είναι υπέροχες. Κι αφού το Μέχικο μόλις γιόρτασε την Cinco de Mayo του, την εθνική του 5η Μαΐου, γιατί να μη γιορτάσουμε μαζί του κι εμείς …

 

Μεξικάνικη πίτα με τορτίγιες, φασόλια και αυγά

 

IMG_20180506_135852

 

υλικά:
4 μεγάλες τορτίγιες ή 6 μικρές
3-4 αυγά 
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
μισή καυτερή πράσινη πιπεριά
μπούκοβο γλυκό
50 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά

προαιρετικά: 1 κύβος βοδινού

 

 

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι αφού το αλατίσουμε ελαφρά, μέχρι να χρυσίσει. 

Προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, τον κύβο αν τον χρησιμοποιήσουμε, και τη ντομάτα κονκασέ και βράζουμε για 5΄.

 

 

IMG_20180506_084715IMG_20180506_085205IMG_20180506_085520IMG_20180506_090358

 

Ξεπλένουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι από το υγρό της κονσέρβας, τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. 

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 5΄.

 

IMG_20180506_090421IMG_20180506_094257

 

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις τορτίγιες με τρόπο που να πατάνε ελαφρά ή μία στην άλλη και να καλύπτουν και τα πλάγια του σκεύους.

Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στις τορτίγιες και δημιουργούμε με κουτάλι 3-4 κοιλότητες.

 

IMG_20180506_130025IMG_20180506_130035IMG_20180506_130322

 

Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε κοιλότητα και τα αλατίζουμε ελαφρά.

 Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες και λίγο μπούκοβο ακόμη.

 

IMG_20180506_130516IMG_20180506_131341IMG_20180506_131345

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 20΄.

Προς το τέλος του ψησίματος χρησιμοποιούμε το γκριλ ή το θερμό αέρα για να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.

 

IMG_20180506_135005IMG_20180506_135018new007

 


Σερβίρουμε.

 


IMG_20180506_135847new006pi002new008SAM_7385pi003SAM_7388SAM_7392SAM_7391SAM_7387








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου