Νάτσος με κόκκινα φασόλια και τυρί
υλικά:
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
150 γρ. νάτσος
τριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές γιαούρτι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (εδώ καπνιστή)
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά κρατώντας ή πετώντας τα σπόρια της, ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό.
Τα σωτάρουμε σε μια κουταλιά λάδι μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μια πρέζα πάπρικα και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τη σάλτσα μισοσκεπασμένη για 10΄.
Στραγγίζουμε τα φασόλια από το υγρό της κονσέρβας και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Αφήνουμε να βράσουν μαζί για άλλα 5΄.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα νάτσος.
Αδειάζουμε στο κέντρο τους τη σάλτσα με τα φασόλια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλουμε, δροσίζουμε με 1-2 κουταλιές γιαούρτι, πασπαλισμένο με μια πρέζα πάπρικα.
Για τη νηστίσιμη εκδοχή, παραλείπουμε το γιαούρτι και χρησιμοποιούμε μη γαλακτοκομικό προϊόν στη θέση του τυριού.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου