Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τσίλι κον κάρνε με κρούστα από τσιπς τορτίγιας …

… Τακο τάκο ο αργαλειός μου, τάκο κι έρχεται ο καλός μου.
Τάκο και σε λίγο φτάνει κι απ’ την πείνα θα με φάει.
Ούτε Δροσίνης, ούτε Καρυωτάκης.
Εφταλιώτης είναι, διασκευασμένος δια τας ανάγκας του σημερινού πιάτου …

 

Τσίλι κον κάρνε με κρούστα από τσιπς τορτίγιας (τάκος)


ΜΕΡΙΣ

 

υλικά:
400 γρ. κιμάς (ανάμεικτος μοσχαρίσιος και χοιρινός)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
2 κουταλιές τοματοπελτές
1-2 κουταλιές καυτερή πάστα ή σκόνη τσίλι
ρίγανη
κύμινο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κονσέρβα κόκκινα ή μαύρα φασόλια

Για την κρούστα:
4 κούπες τσιπς τορτίγιας
2 κούπες τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)

 






Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, ανακατεύοντας τακτικά, για 10΄. 

Βγάζουμε με πηρούνι τον κιμά σε πιάτο. Στο λίπος που έβγαλε σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές σε ροδέλες, τον πελτέ, το τσίλι, τη ρίγανη και το κύμινο. 

Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, 2-3 κουταλιές νερό και τα φασόλια. Μετά από 5΄ ξαναρίχνουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

 

 

ΑΡΧΗ

 ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ 

ΚΙΜΑΣ

 

Μαγειρεύουμε τον κιμά και τη σάλτσα για 15΄ και τον μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σπάμε με τα χέρια τα τσιπς τορτίγιας και τα ανακατεύουμε με τη 1 κούπα τριμμένο τυρί.

 

 ΠΥΡΙΜΑΧΟ

 ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΤΣΙΠΣ

  

Καλύπτουμε το μείγμα του κιμά με τα τσιπς τορτίγιας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, μέχρι να λυώσει το τυρί και να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό.

  

ΚΡΟΥΣΤΑ

 ΨΗΜΜΕΝΟ

 

Αφήνουμε για 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.



ΠΙΑΤΟ


ΚΟΜΜΕΝΟ

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου