Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Φιλέτο σολωμού με γιαπωνέζικα μανιτάρια …

… Γι’ αυτό το
 

έστειλα το μπαμπά αχάραγα στο σούπερ-μάρκετ να πάρει μια φέτα σολωμό - κατεψυγμένον μεν, πάντως σολωμό. Και αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να ανοίξω το βάζο με τα γιαπωνέζικα μανιτάρια που φύλαγα ως κόρην οφθαλμού. Για την κόρη μου είναι εξάλλου …



Φιλέτο σολωμού με γιαπωνέζικα μανιτάρια







υλικά:
1 φέτα φιλέτο σολωμού
ανάμεικτα μανιτάρια (εδώ ποικιλία γιαπωνέζικων μανιταριών σε άλμη περ.200 γρ.)
ελάχιστο βούτυρο
πιπέρι
σάλτσα σόγιας






Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο.








Το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές.












Βγάζουμε το φιλέτο σε πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.











Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ξεπλένουμε από την άλμη.








Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Σβήνουμε με σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι.












Σερβίρουμε γαρνίροντας το σολωμό με τα μανιτάρια.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου