… Μπράβο και ζήτω και χιπ-χιπ-ουρά, πήγες στο ινδικό εστιατόριο και ξετρελάθηκες με το επιδόρπιο. Μάγκες ήταν αυτοί ή μάγ(κ)οι κι έφτιαξαν αυτό το ρυζόγαλο που ακόμα το μολογάς; Κι εγώ μπορώ να φτιάξω …
υλικά:
150 γρ. ρύζι γλασσέ
250 γρ. μάνγκο σε κυβάκια (κατεψυγμένο)
4 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές γιαούρτι καρύδας (εδώ με μάνγκο)
150 γρ. ρύζι γλασσέ
250 γρ. μάνγκο σε κυβάκια (κατεψυγμένο)
4 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές γιαούρτι καρύδας (εδώ με μάνγκο)
αστεροειδής γλυκάνισος
προαιρετικά: φυστίκι Αιγίνης
προαιρετικά: φυστίκι Αιγίνης
Βάζουμε σε σωτέζα το ρύζι, το κατεψυγμένο μάνγκο, έναν αστεροειδή ή λίγο τριμμένο γλυκάνισο (εγώ έβαλα και λίγη κανέλλα), μια πρέζα αλάτι και 3 κουταλιές μέλι.
Σωτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε 700 ml νερό και βράζουμε για 25΄, ανακατεύοντας πού και πού και ελέγχοντας την ποσότητα του υγρού.
Μόλις περάσουν τα 25΄ ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει και χυλώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε μπωλάκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.
Σερβίρουμε με φυστίκι Αιγίνης.
Είναι προφανές ότι καταχρηστικά το ονόμασα ρυζόγαλο, αφού δεν περιέχει καθόλου γάλα.
Απλώς χρησιμοποίησα ένα πιο οικείο όνομα μεταφέροντας στα καθ’ υμάς μια rice pudding με μάνγκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου