Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κοτόπιτα κατ’ οικονομίαν …

… Τίς εστί πλούσιος, Μανωλιό μου; Και μοναχιά της απαντά: Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος. Η Αγαθώ, η προγονή της Λωξάντρας.
Κι από κοντά κι εγώ. Την εποχή της καραντίνας, της φειδωλής χρήσης των υλικών, της αξιοποίησης και του παραμικρού αποθέματος ή υπολείμματος. Δε με πειράζει, μ’ αρέσει κιόλας, σαν παιχνίδι είναι, του μυαλού, των χεριών, το καθημερινό δικό μου επιτραπέζιο - όνομα και πράμα.
“Ωχ! Σήμερα τι να ψήσω!” …


Κοτόπιτα κατ’ οικονομίαν







υλικά:
2οο γρ. ψαχνά από βρασμένο κοτόπουλο
100 γρ. ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι)
1 αυγό

2 πολλαπλά φύλλα για πίτα (κατεψυγμένα)



Το τελευταίο 15νθήμερο έχουμε σταματήσει τις εξόδους για τροφοδοσία και πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο και τα αποθέματα που είχαμε. Υπήρχαν στην κατάψυξη 3 λαιμοί ιδανικοί για κοτόσουπα.
Όπερ και εγένετο, προχτές που ο αέρας έπαιρνε σκεπές κι είχαμε ξεπαγιάσει Απρίλη μου ξανθέ. Έκαναν έναν ωραίο, χορταστικό ζωμό για τη σούπα, που έγινε ακόμη πλουσιότερη με το αυγολέμονο κι έτσι σε κανέναν δεν έλειψε το κοτόπουλο μέσα σ’ αυτήν. Ξεψάχνισα προσεκτικά τους λαιμούς  και ιδού μια κοτόπιτα απ’ το τίποτα …




Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια ή το χωρίζουμε με το χέρι κατά μήκος. 

Προσθέτουμε την πιπεριά στραγγισμένη και κομμένη κατά μήκος σε λωρίδες.







Προσθέτουμε το ημίσκληρο τυρί, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά.








Απλώνουμε τη γέμιση στο κάτω φύλλο και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.









Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου, χρησιμοποιώντας και τη λειτουργία του θερμού αέρα για να πάρει χρώμα η πίτα.







Σερβίρουμε.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου