Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα …

… Χαλάω εγώ χατήρια; Χαλάω υποθέτω, όπως όλος ο κόσμος, αλλά εδώ σου έδωσα ολόκληρο μπωλ πατατοσαλάτα και πώς θα σου δώσω τη συνταγή; Αστείον ποσόν …



Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα







υλικά:
4-5 μεγάλες πατάτες
2 αυγά
αρακάς και καρότα βρασμένα (εδώ από κονσέρβα)
αγγουράκι τουρσί

1 κούπα μαγιονέζα
1 κουτ. γλ. ξύδι







Οι κλασσικές πατατοσαλάτες γίνονται με ξερό και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και αγγουράκι τουρσί. Επειδή η σαλάτα δε θα καταναλωνόταν αμέσως – νόμιζα η αφελής – απέφυγα τα κρεμμύδια για να μη βγάλουν υγρά και τη βαρύνουν και το σέλινο που κάποια απεχθάνεται και επέλεξα να εμπλουτίσω τη σαλάτα με αρακά και καρότα.





Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. 

Βάζουμε μαζί και τα αυγά. 

Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και βράζουμε για 6΄.  

Αφαιρούμε προσεκτικά τα αυγά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται με το πηρούνι. 

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος και γυρίζουμε τις πατάτες για να βράσουν ομοιόμορφα.







Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξεπλένουμε. 

Μόλις κρυώσουν ώστε να πιάνονται, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά, αφαιρώντας και τυχόν μαύρα ή μαύρα σημεία.
 
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Αλατοπιπερώνουμε.







Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα, το αγγουράκι τουρσί σε ροδέλες και τα αυγά, σε μικρούς κύβους.






Αλατοπιπερώνουμε ξανά ελαφρά και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη σπάσουν οι πατάτες.

Βάζουμε σε μπωλ τη μαγιονέζα, ρίχνουμε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.







Ρίχνουμε τη μαγιονέζα στις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά και πολύ προσεκτικά.

Αφήνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε και τη διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.







Σερβίρουμε.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου