Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τάρτα σφολιάτας με μήλα …

…Βάστα καημένο Μεσολόγγι, βάστα. Βάστα εσύ να βαστάξουμε κι εμείς, οι σύγχρονοι ελεύθεροι πολιορκημένοι. Κι εσείς, οι λίγοι ή περισσότεροι - εν Ελλάδι και παγκοσμίως - που πήρατε σβάρα βουνά και παραλίες γιατί θα σκάσετε αν δεν εξέλθετε έξω, εσείς οι covidiots - όπως εύστοχα σας αποκαλούν οι Βρετανοί,  προσπεράσατε δύο στίχους και είδατε μόνο το τώρα που είναι άνοιξη και βγάζει η γης χορτάρι, σαν ευκαιρία για εκδρομές και διακοπούλες. Κάντε ένα rewind και στο προηγούμενο δίστιχο, το δύστυχο, και κάντε μεταβολή για το σπίτι.
Κανείς δε λέει ότι είναι εύκολα στο σπίτι, μπορείς όμως να βρεις μιαν αναγκαστική ρουτίνα, να έχει ένα χώρο ο καθένας, βιβλία, λάπτοπ και γυμναστική βοηθάνε και το νοικοκυριό επίσης.
Εκεί που τσακιζόμουνα να κάνω τις δουλειές όσο γρηγορότερα μπορούσα, τώρα τις κάνω σαν το βραδύποδα στο Zootopia. Αργάάά, αργάάά, να τρώνε χρόνο, να σπρώχνουν τη μέρα παρακάτω. Να δεις τσάκιση στο ποτηρόπανο, καλύτερη κι απ’ το σμόκιν του πρίγκηπος Γουίλιαμ. Και τα μήλα για την τάρτα, κομμένα με υποδεκάμετρο και ακρίβεια χιλιοστού …



Τάρτα σφολιάτας με μήλα






υλικά:
2-3 μήλα (εδώ πράσινα)
3 κουταλιές ζάχαρη (εδώ καστανή)
25 γρ. κρύα μαργαρίνη ή βούτυρο
κανέλλα
μαρμελάδα βερύκοκκο
1 φύλλο σφολιάτα







Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.





Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Χαράζουμε ελαφρά περιμετρικά δημιουργώντας μια κορνίζα περίπου 2 εκ.








Τρυπάμε με πηρούνι την υπόλοιπη σφολιάτα.
Στρώνουμε τα μήλα στο εσωτερικό του πλαισίου που δημιουργήσαμε, φροντίζοντας να ακουμπούν ελαφρά το ένα στο άλλο.







Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα και πασπαλίζουμε τα μήλα με το μείγμα.







Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κυβάκια και τη σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄ περίπου. Για πιο φουσκωμένη και τραγανή σφολιάτα, χρησιμοποιούμε και τη λειτουργία του θερμού αέρα.








Ξεφουρνίζουμε την τάρτα. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα στα μικροκύματα και, όσο η τάρτα είναι ακόμη ζεστή, αλείφουμε τα μήλα με τη ρευστή μαρμελάδα.






Σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου