Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Λινγκουίνι με λιαστές ντομάτες και μυζήθρα …

… Κορίτσι μου, όλα για σένα. Δηλαδή όταν λέω όλα, δεν εννοώ όλα. Να φάει κι ο πατέρας σου ένα πιάτο, μην είμαστε και πλεονέκτες, νά ’μαστε και λογικοί.
Αλλά τα υπόλοιπα, όλα για σένα. Που έχεις μεγάλη αδυναμία τόσο στις λιαστές ντομάτες όσο και στην ξηρή μυζήθρα …
        
         
                   
Λινγκουίνι με λιαστές ντομάτες και μυζήθρα



          
         
                   
         
υλικά:
250 γρ. λινγκουίνι     
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές λάδι
120-150 γρ. λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
ξύσμα λεμονιού
μαϊντανός, βασιλικός ή δυόσμος
ξηρή μυζήθρα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)





Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες.







Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα σουρώνουμε.



 


     

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε από το λάδι στο οποίο διατηρούνται οι λιαστές ντομάτες και είναι πιο αρωματικό) και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο, που έχουμε κόψει σε φετάκια.

Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, να πάρουν γεύση από το σκορδόλαδο.









Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε ξανά. 

Νοστιμίζουμε με πιπέρι και σε 2΄ αποσύρουμε από τη φωτιά.









Αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και δίνουμε χρώμα με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.










Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την ξηρή μυζήθρα.

























 
















Μια εμπλουτισμένη εκδοχή της aglio olio  (μακαρονάδα με σκόρδο και λάδι), γίνεται χορταστικά νηστίσιμη χωρίς τη μυζήθρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου