Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Λουλούδια από σφολιάτα …

… Δρέψατε πάλιν, ερασταί ευδαίμονες, ναρκίσσους και καλή τύχη σας εύχομαι. Εγώ πάλι θα δρέψω μια σφολιάτα, τυρί κρέμα και λίγη μαρμελάδα και θα φτιάξω ωραιότατα εδώδιμα άνθη …

   
                  
Λουλούδια από σφολιάτα








υλικά:
150 γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. γλ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό
1-2 κουταλιές γάλα









Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπωλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα και δουλεύουμε το μείγμα με πηρούνι ή αυγοδάρτη για να γίνει κρεμώδες.







   
    Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε έξι ισομεγέθεις μακρόστενες λωρίδες.        

Μοιράζουμε την κρέμα τυριού στις λωρίδες σφολιάτας και την απλώνουμε με κουτάλι αφήνοντας ένα μικρό κενό περιθώριο.






Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σχηματίζοντας ένα μακρύ κορδόνι.






Δένουμε ένα χαλαρό κόμπο με το κορδόνι και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας τα πέταλα ενός υποθετικού λουλουδιού, φροντίζοντας στο τέλος να κλείσουμε το κενό που δημιουργείται στο κέντρο.

Αραδιάζουμε τα λουλούδια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.







Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα.






Γεμίζουμε το κέντρο των λουλουδιών με ένα κουταλάκι μαρμελάδα - εμείς διαλέξαμε φράουλα.




        


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25, χρησιμοποιώντας και τη λειτουργία του θερμού αέρα για να πάρει όγκο και ωραίο χρώμα η σφολιάτα.        
         
         
         
         

  


Σερβίρουμε τα λουλούδια πασπαλισμένα με ελάχιστη άχνη.























Η άνοιξη είναι παντού. Δεν κάνουν τα στεφάνια κι οι γιρλάντες την Πρωτομαγιά, φτάνει μια ανθισμένη γλάστρα, το διπλανό ή μακρινό λιβάδι με τις μαργαρίτες και τις πρώτες παπαρούνες.
Εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει το φίνο άρωμα του πολύτιμου και εύθραυστου μιγκέ μου.


       




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου