Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Σαλάτα με παντζάρια και καπνιστό σκουμπρί …

-Κι εσύ να λες: Το παν είναι η φιλοσοφία.
-Το παν είναι η έρευνα.
Και να μην λογαριάζεις ότι το παν είναι μια φασολάδα και σκουμπρί πηγμένο στο λάδι.

     Νίκος Τσιφόρος - “Άνθρωποι κι ανθρωπάκια”



Σαλάτα με παντζάρια και καπνιστό σκουμπρί





   

υλικά:
1 καπνιστό σκουμπρί
300 γραμμάρια παντζάρια (εδώ έτοιμα βρασμένα)
μία χούφτα ρόκα ή βαλεριάνα
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα horseradish
2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι





Φιλετάρουμε προσεκτικά το σκουμπρί,  αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα και χαράζουμε το δέρμα του σε 3-4 μεριές.





Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το σκουμπρί με το δέρμα προς τα κάτω. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανό.






Στραγγίζουμε τα παντζάρια αφού
κρατήσουμε λίγο από το ζουμί τους και τα κόβουμε σε ροδέλες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα κομμένα παντζάρια από βάζο). Τα βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ρόκα.





Ανακατεύουμε τη σάλτσα horseradish με το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Βάζουμε το καπνιστό σκουμπρί πάνω στη σαλάτα και ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα της σος.







Παίρνουμε μία κουταλιά από το ζουμί που είχαν τα παντζάρια και την αναμειγνύουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα.








Σερβίρουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου