Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μακαρονοσαλάτα με καλαθάκι Λήμνου και τοματίνια …

   
… Ποπ, έκανε το τυρί κι έσκασε από υπερηφάνεια. Δεν ήταν βλέπεις οποιοδήποτε τυρί, ήταν καλαθάκι Λήμνου, από γάλα ζώων που βόσκουν στα λιβάδια του νησιού και ως εκ τούτου Π.Ο.Π.
Παρότι κι εμείς εδώ έχουμε κοτζάμ ΔΩΔΩΝΗ δική μας, σεβάστηκα την καταγωγή και το libro d’ oro του και του έδωσα πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια …



Μακαρονοσαλάτα με καλαθάκι Λήμνου και τοματίνια






υλικά:
250 γρ. βίδες (εδώ τρίχρωμες)
καλαθάκι Λήμνου (ή φέτα) σε κυβάκια
τοματίνια (εδώ πολύχρωμα)
λίγη ρόκα

Για το ντρέσσινγκ:
λάδι
ξύδι μπαλσάμικο

προαιρετικά: ψητό κοτόπουλο σε κυβάκια
κρουτόν




Βράζουμε τις βίδες, τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.



    



Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και το προσθέτουμε στις βίδες.





Προσθέτουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και λίγα ή περισσότερα φυλλαράκια ρόκας.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.

Για το ντρέσσινγκ χτυπάμε λάδι και μπαλσάμικο ξύδι σε αναλογία 3:1, δηλαδή 3 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά ξύδι. 

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.








Σερβίρουμε.



      














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου