…Πέστο μ’ ένα φιλί . Άιντε και τό ’πες.
Τι έγινε; Και κυρίως, τι έμεινε;
Ενώ το πέστο μ’ ένα φαΐ, ε; …
Ταλιατέλες με πέστο, σπαράγγια και σπανάκι
υλικά:
300 γρ. ταλιατέλες
120-130 γρ. σπαράγγια
100 γρ. τρυφερό σπανάκι
4 κουταλιές πέστο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
20 γρ. καρύδια
20 γρ. κουκουνάρι
Σπάμε με το χέρι το πιο σκληρό κάτω τμήμα των σπαραγγιών και ξεφλουδίζουμε ελαφρά το υπόλοιπο κοτσάνι με τον αποφλοιωτή.
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματάμε τα σπαράγγια για 2΄-3΄.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα καβουρντίζουμε ελαφρά μαζί με το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
Βάζουμε το πέστο σε μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο ολόκληρο.
Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σωτάρουμε μαζί για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε και το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Απομακρύνουμε το σκόρδο.
Ξαναβάζουμε να πάρει βράση το νερό στο οποίο βράσαμε τα σπαράγγια και βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό τους και αραιώνουμε μ’ αυτό το πέστο.
Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και, φροντίζοντας να διατηρούν ακόμη λίγη υγρασία, τις περνάμε στο μπωλ με το πέστο.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε σπαράγγια και σπανάκι, καρύδια και κουκουνάρι και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού.