Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Χάμπουργκερ με καλαμπόκι και καρότο …

… Χαμ, χαμ, χάμπουργκερ. Το ξέρω ότι το πρώτο συνθετικό του δηλώνει κρέας, που είναι και το βασικό -και συχνά- το μόνο υλικό του. Αλλά δε βαρέθηκες να τρως κρέας τόσες μέρες; Δεν το χόρτασες - ή μάλλον δεν το μπούχτισες; Κι ήρθες περιχαρής να μου ζητήσεις χάμπουργκερ γιατί το πεθύμησες;
Εγώ θα σου φτιάξω χάμπουργκερ. Το κλασσικό, με το λεπτό του το μπιφτέκι, με τα λαχανικά, τις πίκλες και τη σως του.
Αλλά θα σου φτιάξω κι ένα ακόμη. Κι αν δεν παρατήσεις το πρώτο για να φας το δεύτερο, εγώ θα κρεμάσω τις κουτάλες μου, θα κλειδώσω την κουζίνα και θα αποσυρθώ σαν τη θεία Γκρέτα στη δοξασμένη αφάνεια …

 

Χάμπουργκερ με καλαμπόκι και καρότο

 

SAM_5248

 

υλικά:
1 κονσέρβα καλαμπόκι (300 γρ.)
2 μικρά καρότα
1 αυγό
τριμμένη φρυγανιά, αλεύρι

ψωμάκια για χάμπουργκερ

τυρί cottage, ντομάτα, μαρούλι, αγγουράκι τουρσί
μαγιονέζα, σως με μουστάρδα

 

 

 

Στραγγίζουμε καλά το καλαμπόκι και το περνάμε από το multi να σπάσει. 

Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό τρίφτη. 

Ανακατεύουμε το καλαμπόκι με τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το αυγό και όση φρυγανιά και αλεύρι χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται.

 

 

SAM_5230

 SAM_5231

 SAM_5232

 

 

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30΄ και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια. 

Μπορούμε να τα τηγανίσουμε, αφού τα αλευρώσουμε, για 10΄ περίπου. 

Εμείς προτιμάμε να τα περάσουμε από καλαμποκάλευρο και να τα ψήσουμε, αφού τα λαδώσουμε ελαφρά, για περίπου 10΄ από κάθε πλευρά.

 

 

SAM_5237

 SAM_5238

 SAM_5245

 

 

Λαδώνουμε ελαφρά τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε σε ψηστιέρα, τοστιέρα, φρυγανιέρα ή στο φούρνο. Απλώνουμε στο κάτω ψωμάκι τη σως που προτιμάμε. 

Η αρχική συνταγή πρότεινε μια παραλλαγή τζατζικιού φτιαγμένη με ρικότα, τριμμένο αγγουράκι και άνηθο. Μπορούμε να βάλουμε μαγιονέζα με μουστάρδα ή σκέτη ή άλλη σως, εμείς βάλαμε απλώς τυρί cottage, ελαφρύ και δροσερό. 

Βάζουμε από πάνω ένα μπιφτέκι και τα λαχανικά που προτιμάμε (μαρούλι, ντομάτα, πίκλες) και συνεχίζουμε κατά βούλησιν με τυρί, έξτρα σως κ.ο.κ. 

Καπακώνουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και δαγκώνουμε.

 

 

SAM_5241


 SAM_5244


 SAM_5246


 SAM_5247


 SAM_5249

 

.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου