Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Φαρφάλες με κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπιζέλια …

 

ειμαι πεταλουδιτσα

 Είμαι πεταλουδίτσα, είμαι μια πεταλουδίτσα.

Η γυναίκα του τρελάθηκε. Η δική σου κοντεύει. Επειδή λοιπόν ο Μιούλεεερ μας τελείωσε και ποιος θα μας συμμαζέψει αν εγώ ανέβω στο τραπέζι και λέω είμαι πεταλουδίτσα, είμαι μια πεταλουδίτσα κι εσύ έρθεις αναμαλλιασμένος και ζητάς να φας μικρρές πρράσινες μολόχες, προτείνω την εξής λύση ανάγκης:
Να πάρω τις πεταλουδίτσες και να τις μαγειρέψω. Κι αντί για μικρές πράσινες μολόχες, να πάρω μικρά πράσινα μπιζέλια για τη σάλτσα τους …

 


Φαρφάλες με κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπιζέλια

 

IMG_7668

 

υλικά:
300 γρ. φαρφάλες
300 γρ. αρακάς (εδώ κατεψυγμένος)
1 κούπα κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα ζωμός κότας
1/2 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά
1/2 κούπα τριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές κουκουνάρι

προαιρετικά: μια χούφτα τρυφερή ρόκα

 

 

 

Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα ζωμό κύβος και έχουμε αλατίσει ελαφρά, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Στα 5΄-7΄ τελευταία λεπτά του βρασίματος, ανάλογα με το πόσο τραγανό τον θέλουμε, προσθέτουμε και τον αρακά.

 

 

SAM_5070

  SAM_5072

 


Παράλληλα ζεσταίνουμε σε σωτέζα ή γουώκ την κρέμα γάλακτος και 1 κούπα από το ζωμό των ζυμαρικών. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε απαλά να λυώσει.

 

 

SAM_5075

 SAM_5076

 SAM_5079

 

 

Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα ζυμαρικά και αρακά και τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί.

 

 

SAM_5080

 SAM_5081

 SAM_5082

 SAM_5084

 

 

Καβουρντίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια, μοιράζουμε τις φαρφάλες στα πιάτα και τις πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια.

 

 

IMG_7669

  

IMG_7672

  

IMG_7671

 

 IMG_7673

  

IMG_7676

  

IMG_7674

 

 

Σερβίρουμε, βάζοντας αν θέλουμε σε κάθε πιάτο λίγα φυλλαράκια ρόκα.

 

 

IMG_7681

   

IMG_7682

  

IMG_7683

  

IMG_7684

 

 




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου