Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Αυγά βαρκούλες …

… Πάμε στο άγνωστο με βάρκα από αυγουλάκια. Γιατί τόσα χρόνια με την ελπίδα, τα είδαμε τα χαΐρια μας. Και μια που το έφερε η κουβέντα, αφού το κουτί της Πανδώρας είχε μέσα όλα τα δεινά και τις συμφορές και στο τέλος μόνο η ελπίδα έμεινε στο κουτί, τότε και η ελπίδα είναι συμφορά. Ή κάτι καταλαβαίνω λάθος;
Μήπως τελικά η ελπίδα δεν είναι και τόσο σπουδαία;
Άσε που χωρίς αυτήν εκλείπει και η απελπισία, μην έχοντας λόγο ύπαρξης.
Μήπως ν’ αφήσω τους αρχαίους, που και γέροντες είναι και με γρίφους μιλούν, και να πιάσω το Βοσκόπουλο και το Ας είμαστε ρεαλισταίαίαί; Και ν’ αφήσω το χρόνο να φέρει ό,τι νομίζει;
Προς το παρόν, ας κάτσω στ’ αυγά μου …


Αυγά βαρκούλες

  

IMG_7579

 

υλικά:
βρασμένα αυγά
λίγη μαγιονέζα
λίγη μουστάρδα
λίγο γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ζαμπόν σε φέτες
λωρίδες κόκκινης πιπεριάς (από βαζάκι)
μαϊντανός

 

 

 

Βράζουμε τα αυγά για 8΄-10΄, να γίνουν σφιχτά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους, τους βάζουμε σε μπωλ και τους αρταίνουμε με τις γεύσεις που προτιμάμε και λίγο λάδι. Εμείς βάλαμε λίγη μαγιονέζα με μουστάρδα, ένα κουταλάκι γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα καπνιστή πάπρικα. 

Δουλεύουμε με πηρούνι για να ενσωματωθούν τα αρτύματα και να γίνουν οι κρόκοι κρεμώδεις.

 

 

SAM_4722

 SAM_4723

 SAM_4724

 

 

Γεμίζουμε ξανά τα αυγά με το μείγμα των κρόκων.

 

 

SAM_4727

 SAM_4728

 

 

Κόβουμε το ζαμπόν σε τριγωνάκια και περνάμε κάθε τρίγωνο σε οδοντογλυφίδα, φτιάχνοντας το πανί της βάρκας.

 

 

SAM_4730

 SAM_4731

 

 

Στερεώνουμε προσεκτικά τα πανιά στις βάρκες. 

 

 

SAM_4733

 SAM_4737

 SAM_4735

 

 

Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις λωρίδες της πιπεριάς και φτιάχνουμε το πηδάλιο της κάθε βάρκας.

 

 

SAM_4738

 SAM_4740

 SAM_4739

 

 

Διακοσμούμε τις βαρκούλες με μαϊντανό.

 

 

SAM_4742

  

IMG_7580

  

SAM_4743

 

 

Έτοιμοι να σαλπάρουμε.

 

 

IMG_7574

 

 IMG_7581

  

IMG_7575

  

IMG_7578

 

 



 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου