Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ρολό με κιμά κοτόπουλου σε φύλλο κουρού …

… Beef Wellington, το λένε και καμαρώνουν. Και γιατί, περικαλώ; Επειδής δηλαδή τυλίξανε λιγουλάκι μοσχάρι σ’ ένα φύλλο ζύμης και το βαφτίσανε απ’ τον έρμο το Δούκα που καμμιά σχέση δεν είχε μαζί του;
Κι επειδής το σερβίρουνε στας δεξιώσεις και στας πρεσβείας, εμείς πρέπει να θαμπωθούμε και να το θαμάξουμε; Αστείον πράγμα.
Πιφ Ουέλινγκτον θα πω η σνομπαρία και θα φτιάξω μια δική μου παραλλαγή. Με κιμά κοτόπουλου ζυμωμένον με λαχανικά και τυλιγμένον σε φύλλο κουρού. Βουί …

 

Ρολό με κιμά κοτόπουλου σε φύλλο κουρού

 

IMG_7437

 

υλικά:
600-700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή 6 φέτες μπέικον)
1 χούφτα καπνιστό τυρί τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 μικρό καρότο
3-4 μανιτάρια
τριμμένη φρυγανιά
μαϊντανός

1 φύλλο ζύμη κουρού
1 αυγό

 

 

 

Πολτοποιούμε στο multi διαδοχικά ή μαζί το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το καρότο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε όση τριμμένη φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει ο κιμάς και να πλάθεται. 

Τον σκεπάζουμε με μεβράνη φαγητού και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

 

SAM_4205

 SAM_4207

 

 

Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κάτω άκρη της ζύμης τις φέτες της γαλοπούλας. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

 

 

SAM_4208

 SAM_4209

 

 

Φτιάχνουμε ένα ρολό με τον κιμά και το τοποθετούμε πάνω στο τριμμένο τυρί.

 

 

SAM_4211

 SAM_4212

 SAM_4213

 

 

Γυρίζουμε προσεκτικά το φύλλο της ζύμης και τυλίγουμε τον κιμά με τη ζύμη. Αλείφουμε με αυγό την άκρη και κλείνουμε καλά τα πλαϊνά και το κάτω μέρος του ρολού.

 

 

SAM_4215

 SAM_4216

 

 

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ρολού με αυγό και χαράζουμε διαγώνια σε 2-3 μεριές από πάνω. Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι.

 

 

SAM_4218

 SAM_4222

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄ περίπου. 

Στη φωτογραφία, μαζί με το ρολό και δυο μπιφτεκάκια φτιαγμένα με τον παραπανίσιο κιμά.

 

 

SAM_4224

 SAM_4226

 SAM_4229

 


Σερβίρουμε.

 


IMG_7436

  

IMG_7429

  

IMG_7427

  

IMG_7432

  

IMG_7431

  

IMG_7438

  

IMG_7435

 

 

 



.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου