… Τώρα που πας στην ξενητειά εγώ πουλί δε γίνομαι, βγάλτο απ’ το μυαλό σου.
Και τι πουλί να γίνω, τρομάρα μου; Το πολύ πολύ να γίνω καρακάξα που έλεγε κι ο κύριος Πετροχείλος.
Ούτε μπορώ να στέλνω ανθρωπιστική βοήθεια με το σιδερένιο πουλί. Μόνη σου θα τα βγάλεις πέρα, όποιος θέλει Erasmus έχει και τα χτένια.
Μπορώ παρόλα αυτά να σε προπονήσω στην κουζίνα και να φτιάξουμε μερικά φαγητά με ελάχιστα υλικά που βρίσκονται παντού και θα μπορείς να φτιάξεις κι εσύ στις κοινόχρηστες κουζίνες που θα σε ρίξει η επιστήμη και η πείνα …
Κοχύλια με σάλτσα από πελτέ ντομάτας
υλικά:
250 γρ. κοχύλια/πενάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό
3 κουταλιές πελτές ντομάτας
1 κούπα ζωμός κότας
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο ή 2 κουταλιές τυρί κρέμα
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2΄ λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά, για μισό λεπτό περίπου, το σκόρδο – ολόκληρο αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε μετά ή κομμένο σε φετάκια αν το αφήσουμε μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 3΄.
Παίρνουμε μια κούπα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και διαλύουμε έναν κύβο κότας.
Το ρίχνουμε στον πελτέ και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4΄-5΄, χρόνος στον οποίον θα είναι έτοιμα και τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα πιπέρι και το βούτυρο ή το τυρί κρέμα και περνάμε τα ζυμαρικά απευθείας στη σάλτσα με τρυπητή κουτάλα.
Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί και να απορροφήσουν σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως τα κοχύλια με τη σάλτσα τους, με τριμμένο τυρί ή προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου