Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Κέικ με μανταρίνια και σιρόπι μανταρινιού …

 

Portrait_of_Jiang_Shunfu

 

… Οι Μανδαρίνοι ήταν ανώτατοι αξιωματούχοι της Κίνας. Το μανταρίνι είναι ανώτατος αξιωματούχος των εσπεριδοειδών.
Χωρίς να κλέβει την αναμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία του πορτοκαλιού, συμπυκνώνει τις ίδιες βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες σε μέγεθος τσέπης και με αξεπέραστη γλύκα και άρωμα.
Κι όταν μπει σε κέικ, σε ταξιδεύει με την πρώτη μπουκιά στο ονειρικό μέρος with tangerine trees and marmelade skies …

 

tangerine trees


… σε πλημμυρίζει αιθέριο άρωμα, νοστιμιά και απόλαυση τόσο, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση της φετεινής βασιλόπιτας ...

 

 Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σιρόπι μανταρινιού

  

IMG_7379

 

υλικά:
160 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι
3 αυγά
90 γρ. μαργαρίνη/βούτυρο
10 γρ. κορν φλάουρ
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
130 γρ. μανταρίνια ολόκληρα

Για το σιρόπι:
100 γρ. χυμός μανταρινιού
70 γρ. ζάχαρη

 

 

 

Μαλακώνουμε τη μαργαρίνη στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα πολτοποιούμε στο multi μαζί με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη.

 

 

SAM_4075

 SAM_4076

 

 

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

 

 

SAM_4079

 SAM_4080

 SAM_4081

 

 

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, βάζουμε 2 πρέζες αλάτι και τα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στη ζύμη, εναλλάξ με τα πολτοποιημένα μανταρίνια.

 

 

SAM_4086

 SAM_4087

 SAM_4088

 

 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο, ή με αντικολλητικό χαρτί.

 

 

SAM_4090

 SAM_4091

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30΄, ύστερα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20΄, σκεπάζοντας την επιφάνεια του κέικ με αλουμινόχαρτο. 

Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και ελέγχοντας αν βγει στεγνή.

 

 

SAM_4094

 SAM_4095

 SAM_4097

 

 

Ξεφουρνίζουμε το κέικ, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, το βάζουμε σε σχάρα και το τρυπάμε πολλές φορές με οδοντογλυφίδα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι σιγοβράζοντας για 5΄ τα υλικά του και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

IMG_7372

 SAM_4093

 

 

Βάζουμε το κέικ σε πιατέλα, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και το αφήνουμε να τραβήξει.

 

 

IMG_7373

 IMG_7375

 IMG_7376

 

 

Σερβίρουμε.

 

 

IMG_7378

 

 IMG_7409

  

IMG_7381

  

IMG_7413

 

IMG_7382

 

 IMG_7411

  

IMG_7415

 

 IMG_7383

  

IMG_7414

 

 




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου