… Το συκώτι είναι για να το φας. Του κοτόπουλου, όχι το δικό μου. Ξέρω πως μπάμιες και συκώτι σχεδόν κανείς δεν τρώει οικειοθελώς -το σχεδόν είμαι εγώ που πλέον τρώω μπάμιες με μεγάλη χαρά , για να μην πω απόλαυση και σε σοκάρω.
Όπως θα έπρεπε όμως ήδη να ξέρεις, αθώα μου μικρή ξανθούλα, στην παλιοζωή-παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία δεν κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Κι όταν σου λένε ότι πρέπει να φας συκώτι, θα φας συκώτι και δε συκώνω αντιρρήσεις.
Τουλάχιστον έκανα ό,τι πέρναγε από το χέρι μου. Δε σου πήρα μοσχαρίσιο που είναι βαρύ, με έντονη γεύση και ινώδες. Συκωτάκια κοτόπουλου πήρα, που είναι πιο ήπια στη γεύση και τα έκανα και πανέ. Μαζί με το κόκκινο λάχανο που τα συνοδεύει, ούτε που θα τα καταλάβεις. Λέμε τώρα …
Συκωτάκια κοτόπουλου πανέ
υλικά:
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά γάλα
Για συνοδευτικό:
κόκκινο λάχανο τουρσί
ή ξινολάχανο (σουκρούτ)
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια κάτω από τρεχούμενο νερό ,τα ανοίγουμε στη μέση με μαχαίρι ή ψαλίδι και τα βάζουμε για 30΄ σε μπωλ με κρύο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το λάδι και το γάλα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τρίβουμε τη φρυγανιά στο multi.
Περνάμε τα συκωτάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τα συκωτάκια σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσίσουν και να τραγανίσουν.
Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου και στη λειτουργία του αέρα για 10΄-15΄, αφού τα ραντίσουμε με λάδι και τα γυρίσουμε 1 φορά ενδιάμεσα.
Το τηγάνισμα τα κάνει πιο ζουμερά και λαχταριστά, το ψήσιμο πιο υγιεινά και ελαφριά.
Εσύ αποφασίζεις, που έλεγε κι ο Βούρος πασάροντας το πρόβλημα στους τηλεθεατές.
Α, συνοδεύουμε τα συκωτάκια με το ξινολάχανο.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου