… Δεν ημπορώ, δεν δύναμαι τη ζύμη τους να φτιάξω. Δεν έχω χρόνο μάτια μου, ούτε με Λεονάρδου, ούτε με Χατζηγιάννη. Δεν πρόκαμα, που έλεγε κι ο Φλωράκης.
Με πήραν φαλάγγι δουλειές κι υποχρεώσεις, ο ήλιος βασιλεύει κι η μέρα σώνεται κι η Ελένη στην κουζίνα δε συμμαζώνεται.
Θα καταφύγω στη λύση της σφολιάτας και καθόλου δεν θα νιώσω ενοχές. Η σούπερ γούμαν πέθανε, η σούπερ γούμαν πάει, κι η θεά Κάλι με τα έξι χέρια κατοικοεδρεύει μονίμως εις τας Ινδίας και αρνείται να μου δώσει έστω και το ένα.
Φίλη μεν η σπιτική ζύμη, φιλτάτη δε η ευκολία. Και τα χαλουμοπιτάκια, ένας τραγανός πειρασμός …
Χαλουμοπιτάκια
υλικά:
200 γρ. χαλούμι
μια χούφτα τριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 αυγό
μια πρέζα δυόσμος
1 φύλλο σφολιάτας
σουσάμι, μαυροσούσαμο, παπαρουνόσπορος
Τρίβουμε το χαλούμι στο χοντρό τρίφτη και το αναμειγνύουμε με το ημίσκληρο.
Ρίχνουμε το αυγό, αρωματίζουμε με δυόσμο, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
Μπορούμε να φτιάξουμε τα χαλουμοπιτάκια όπως τα πεϊνιρλί, ανοιχτά στο κέντρο, να τα τυλίξουμε πακετάκια ή να τα κάνουμε ρολό κι ύστερα στριφτάρια.
Αλείφουμε με γάλα ή αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροσούσαμο και/ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα χαλουμοπιτάκια.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου