Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σοκολατένιες φωλιές …

Ήρθε πάλι η Πασχαλιά, με τα κόκκινα τ’ αυγά. Και με τα σοκολατένια. Μαζί με τις φωλίτσες τους. Σοκολατένιες, χαριτωμένες, νόστιμες, νηστίσιμες, ιδανικά δωράκια μαζί με τις λαμπάδες και, αν χρησιμοποιήσουμε κινόα, χωρίς γλουτένη. Επιτέλους, μια φωλιά για τον καθένα μας …


Σοκολατένιες φωλιές


IMG_6775

 

υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
2 κουταλιές μέλι
100 γρ. κόκκοι κινόας ή ρυζιού

σοκολατένια αυγουλάκια

 

 



Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη λυώνουμε ελαφρά στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί. 

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μέλι και συνεχίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

Ανακατεύουμε με σπάτουλα, διαλύοντας τυχόν μικρά κομμάτια που δεν έλυωσαν.

 

SAM_2503

SAM_2504

 


Ρίχνουμε στη σοκολάτα τους κόκκους δημητριακών.

 

SAM_2507
SAM_2509

 

Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

 

SAM_2510
SAM_2512

 

Μοιράζουμε το μείγμα σε χαρτάκια για μάφιν και το πιέζουμε ελαφρά με κουτάλι ν’ ανοίξει.

 

SAM_2520
SAM_2517

 


Όταν σφίξουν και σταθεροποιηθούν οι φωλιές, τις στολίζουμε με σοκολατένια αυγουλάκια ή ελιές ή χρωματιστά κουφετάκια.



IMG_6776
IMG_6777
IMG_6781
IMG_6778
IMG_6782
IMG_6780 

 

 

Οι φωλιές της συνταγής έγιναν με τα quinoa puffs της Orgran για να μη μείνω παραπονεμένη κι εγώ η δυσανεκτική. Τελικά τις περισσότερες τις έφαγαν οι άλλοι.


SAM_2505
SAM_2506





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου