Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκά καλτσόνε …

… Και τώρα που κάναμε τη ζύμη, ας τη χρησιμοποιήσουμε. Μιας και διανύουμε την εβδομάδα της Τυρινής και με δεδομένη τη λατρεία μας στο ανθότυρο, το οποίο μας ανταποδίδει την εύνοια διατηρώντας μας αδύνατους και κομψούς, προχωρούμε εις παρασκευάς γλυκάς - δύο τον αριθμό.
Η πρώτη θυμίζει τα παραδοσιακά σκαλτσούνια αλλά μόνο εξωτερικά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα καινούριο ιταλικό μοντέλο τελευταίας τεχνολογίας, με διπλό καρμπυρατέρ, αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινο σαλόνι, κι όλα τα ροκφόρ –που έλεγε και μια γνωστή. Είναι τα …



Γλυκά καλτσόνε με ανθότυρο και μαρμελάδα κεράσι



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
  



υλικά:
1 δόση
ζύμη
200 γρ. ανθότυρο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. μαρμελάδα κεράσι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι





Μαλακώνουμε το ανθότυρο δουλεύοντάς το με πηρούνι ή τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε τη ζάχαρη. 

Αρωματίζουμε με το μισό ξύσμα και τελευταία προσθέτουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας καλά.



ΑΝΘΟΤΥΡΟ
        ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ 



Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε δίσκους με διάμετρο 6-7 εκ.



ΚΟΥΠ ΠΑΤ
        ΚΥΚΛΟΙ



Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Πατάμε τις άκρες με πηρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Αν είμαστε γκατζεκάτηδες, μπορούμε για τη διαδικασία αυτή να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο για τα ραβιόλια.



ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ
      ΣΤΟ ΧΕΡΙ     ΚΛΕΙΣΙΜΟ



Σκορπίζουμε πάνω στα γλυκά το υπόλοιπο ξύσμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου.



ΨΗΣΙΜΟ
        ΨΗΜΜΕΝΑ 



Μόλις κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΕΤΟΙΜΑ




Ιταλική και η δεύτερη συνταγή με την ίδια ζύμη, μια τάρτα με ανθότυρο και μήλα. Λάβετε θέσεις …





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου