Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τάρτα με μήλα και ανθότυρο …

… "Σου κάνει την εξήγηση το αφεντικό: «Αδαμάκο, μόρτη μου, όλα δικά σου και να τα χαίρεσαι, περικαλώ, όμως, δεόντως, να πούμε, κείνο κει το δεντράκι έχει κάτι μηλαράκια που πολύ τα γουστάρω για πάρτη μου, και λόγω του ότι, να πούμε, έχω και λίγο ζάχαρο, άσ’ τα μου για μένα και μην τα πειράξεις»".
                                              Νίκος Τσιφόρος - “Τα παιδιά της πιάτσας”

Τι σε φταίει το λοιπόν το αφεντικό που σού ’δωσε τα παπούτσια στο χέρι; Μόνος σου την έφαγες την κεφάλα σου -μαζί με το μήλο που σού ’κατσε και στο λαιμό και το κουβαλάνε όλοι οι απόγονοί σου θέλουν δε θέλουν. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όλων όσων απλώνουν τα κουλά τους σε ξένα. Μήλα και άλλα τινά …



Τάρτα με μήλα και ανθότυρο


ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΛΑΪ


υλικά:
1 δόση
ζύμη για τάρτα

300 γρ. ανθότυρο
60 γρ. ζάχαρη
1 κροκάδι
ξύσμα από 1 λεμόνι
μαρμελάδα ροδάκινο
500 γρ. μήλα
αμύγδαλα φιλέ, ζάχαρη





Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της φόρμας. 

Τρυπάμε τη ζύμη με πηρούνι και απλώνουμε τη μαρμελάδα.



ΤΡΥΠΗΤΗ
        ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



Χτυπάμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον κρόκο και το ξύσμα.

 Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τη γέμιση στη φόρμα.



ΓΕΜΙΣΗ ΑΡΧΗ
        ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ



Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές, ισόπαχες φέτες. 

Τα αραδιάζουμε προσεκτικά πάνω στη γέμιση και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄ περίπου. 

Χρησιμοποιώντας μόνο την κάτω αντίσταση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄ ακόμη.



ΜΕ ΜΗΛΑ
         ΨΗΜΜΕΝΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά, την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρουμε.



ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
   


ΚΟΜΜΑΤΙ 



ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΛΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου