Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ζελέ μανταρίνι …

 nemo-jellyfish

… Κακό ζελεδάκι, κακό ζελεδάκι. Τά ’λεγε η δόλια η Ντόρη αλλά ποιος την άκουγε. Και πώς να μην είναι κακό το ζελεδάκι όταν δεν έχει παρά μόνο χρωστικές και τεχνητά αρώματα. 
Κι είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις ζελέ από φρέσκα, ζουμερά, ολοζώντανα φρούτα … 



Ζελέ μανταρίνι


ΕΤΟΙΜΟ 


υλικά:
600 ml χυμός μανταρινού
5 φύλλα ζελατίνης (5x2=10 γρ.)
1 μανταρίνι, κομμένο σε ροδέλες

προαιρετικά:
1-2 κουταλιές ζάχαρη





Ζεσταίνουμε το χυμό σε μέτρια φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη, την οποία έχουμε πρώτα μουλιάσει σε κρύο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. 

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά κι αυτή. 

Βάζουμε σε ποτηράκια της αρεσκείας μας από μια ροδέλα μανταρίνι.



ΧΥΜΟΣ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ



Περνάμε το μείγμα του χυμού από ψιλό σουρωτήρι και το μοιράζουμε στα ποτήρια. 

Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.



ΓΕΜΙΣΜΑ
       ΓΙΑ ΨΥΓΕΙΟ



Σερβίρεται σκέτο, με μια ροζέτα σαντιγύ ή μια κουταλιά γιαούρτι και ξύσμα σοκολάτας.



 
ΕΤΟΙΜΑ       ΑΝΩΘΕΝ

 ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου