Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πιτάκια με τυρί και λιαστές ντομάτες …

… Αυτό που βλέπεις δεν είναι ούτε η  πράσινη, ούτε η λευκή ούτε η ερυθρά ημισέληνος. Όχι, κύριε. Είναι η γεμιστή ημισέληνος, που δεν έχει ανάγκη να περιμένει τις φάσεις του φεγγαριού για να στρογγυλέψει. Γεμίζει κι από μόνη της με μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες και σε κάνει να βλέπεις αστράκια …



Μισοφέγγαρα με τυρί και λιαστές ντομάτες



ΠΙΑΤΟ
 



υλικά:
1 ρολό έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
4 λιαστές (διατηρημένες σε λάδι) ντομάτες
4 λωρίδες μπέικον
2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα





Κόβουμε σε κύβους τη μοτσαρέλα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30΄, να στραγγίξει. 

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες και το μπέικον.




ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
        ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. 

Ανοίγουμε τη ζύμη, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε κύκλου.




ΖΥΜΗ
       ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, σφραγίζουμε καλά τις άκρες και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.




ΣΤΟ ΤΑΨΙ
  


  ΨΗΜΜΕΝΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου