Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Κέικ με ρόδι και φυστίκι Αιγίνης …


... Τα πιο ευτυχισμένα είναι τα ρόδια,


ΦΛΟΥ  
ΜΙΣΟ
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

 που πάνε όλα τα σπυριά τους μαζί, σφιχτά-σφιχτά και κανένα τους δε νιώθει τη μοναξιά, μέχρι που να σαπίσουνε και να τα φάνε οι σφήκες, να τα φάνε όλα παρέα και να γελάνε, έτσι που θα χύνεται το γλυκό μυρωδάτο αίμα τους.  
       
                                    

                  Νίκος Τσιφόρος - “Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα”


 
Κέικ με ρόδι και φυστίκι Αιγίνης



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1/3 κούπας λιωμένη μαργαρίνη ή λάδι
2/3 κούπας γάλα
1 αυγό
1 κούπα σπόροι ροδιού
χοντροτριμμένο φυστίκι Αιγίνης





Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 

Σε άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το λάδι, το γάλα και το αυγό και τα ρίχνουμε στο μείγμα των στερεών υλικών. 

Ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή σπάτουλα και προσθέτουμε τα ρόδια και τα φυστίκια.



ΥΛΙΚΑ
       ΖΥΜΗ



Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και, αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη ρόδι και φυστίκι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. 

Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ
       ΦΛΟΥ

   ΠΙΑΤΑΚΙ



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου