Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κέικ με μπανάνες και αποξηραμένα φρούτα …

… Δεν ξέρω τι να φτιάξω στο παιδί, μα ούτε και στον μεγάλο.
Κάθε φορά που τους ρωτάω για γλυκό,
με λένε άσχημο παπαγάλο.
Αλλά δε φταίνε αυτοί.
Όοοχι. Εγώ το κορόιδο φταίω, που κάθομαι και σπαζοκεφαλιάζω μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει τι καινούριο να τους φτιάξω. Που να κάνει και για πρωινό, και για κολατσιό, ακόμη και για βραδινό, όταν οι βόες μου αργούνε να χωνέψουν το μεσημεριανό και θέλουν να φάνε κάτι ελαφρύ.
Να είναι και νόστιμο κι υγιεινό, να διατηρείται και καλά, να μεταφέρεται σε τσάντα και σάκα, να ξεφεύγει λίγο κι απ’ τα κλασσικά κέικ και κουλουράκια. Υπάρχει κάποιος υποψήφιος για την προκηρυχθείσα θέση;
Νομίζω ότι αυτό το υγρό κέικ μπανάνας, ενισχυμένο με ξηρά φρούτα, θα δώσει μια κάποια λύση …



Κέικ με μπανάνες και αποξηραμένα φρούτα




υλικά:
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. αγελαδινό γιαούρτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
3 ώριμες μπανάνες
2 αυγά
50 γρ. ξανθές σταφίδες
50 γρ. αποξηραμένα βερύκοκκα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
κανέλλα






Μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα βερύκοκκα σε ζεστό νερό, στο οποίο βάλαμε κι ένα φακελάκι αρωματικό τσάι. 

Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε απαλά και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά, να καλυφθούν απ’ όλες τις πλευρές. 

Χτυπάμε με αυγοδάρτη το γιαούρτι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. 

Πατάμε τις μπανάνες με πηρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με τα βερύκοκκα και τις σταφίδες. 

Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν, την κανέλλα και μια πρέζα αλάτι.



ΥΛΙΚΑ
       ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΝΤΙΝΟ



Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί.



ΖΥΜΗ
       ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄-50΄. 

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



ΨΗΜΜΕΝΟ
      ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ


KOMMENO KONTINO










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου