Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Παντζάρια σαλάτα με φέτα …

… Των ημερών το κόκκινο το έχουν καπαρώσει το αλεξανδρινό και η στολή του Αη-Βασίλη. Δε μου αρέσουν ούτε το ένα ούτε η άλλη.
Η μεξικάνα ποϊνσέτια με τη δακρύβρεκτη ιστορία και τον πρέσβη νονό ξεφυτρώνει πλέον παντού, όπου κι αν κοιτάξεις απλώνει τα κατακόκκινα φύλλα της, ζωντανά, χάρτινα, πλαστικά ή υφασμάτινα – αδύνατον να γλυτώσεις απ’ αυτά.
Ούτε κι απ’ την κατακόκκινη στολή του καλοθρεμμένου άγιου της Coca Cola μπορείς να γλυτώσεις, κι απ’ τις νερόβραστες, ξέχειλες απ’ το βεβιασμένο πνεύμα των ημερών διαφημίσεις της.
Γι’ αυτό και η Ελλάδα πίνει λεμονάδα κι εγώ διαλέγω το βαθυκόκκινο του παντζαριού ως χρώμα των ημερών …



Παντζάρια σαλάτα με φέτα



ΑΡΤΙΣΤΙΚ
 



υλικά:
250 γρ. παντζάρια βρασμένα
50 γρ. φέτα
μπαλσάμικο ξύδι
χυμός από μισό λεμόνι
μαϊντανός





Τρίβουμε τα παντζάρια στο χοντρό τρίφτη και τα περιχύνουμε με λάδι και μπαλσάμικο. 

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά. 

Βάζουμε τα παντζάρια σε πιάτο και σπάμε από πάνω τη φέτα με το χέρι.



ΜΠΑΛΣΑΜΙΚ
   

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ



Σερβίρουμε τη σαλάτα αφού την πασπαλίσουμε με λίγο ακόμη μαϊντανό και τη ραντίσουμε με ελαιόλαδο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου