Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Βίδες με μελιτζάνες και γιαούρτι …

... Βίδες γίναμε πάλι χτες. Δε βαριέσαι, 23 χρόνια μαζί δεν μπορούν να είναι αναίμακτα. Ούτε και πρέπει. Καλές είναι οι εντάσεις, καλές κι οι αψιμαχίες – ανάβουν τα αίματα, ταράζονται τα νερά, όλο και φεύγει επικίνδυνος αέρας απ’ το καζάνι που βράζει. Πέφτει ο βρασμός, λιγοστεύει ο κίνδυνος. 
Δε με φοβίζουν όσο παλιότερα οι καυγάδες μας. Μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, τα ξέρω τα ζύγια μας, δεν κινδυνεύουν από μικροτραντάγματα. Τις έμαθα πια τις εκατέρωθεν συμβολικές παραβιάσεις του FIR μας, δεν θα σηκώσω τα αεροπλάνα μου, δε θα κάνεις διάβημα διαμαρτυρίας. Κι η συμφιλίωση, η συγγνώμη, τα παρήγορα λόγια, η μετάνοια, όλα σερβίρονται νόστιμα, μαζί μ’ ένα πιάτο φαΐ


Βίδες με μελιτζάνες και γιαούρτι  


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά: 
2-3 μικρές μελιτζάνες (όχι φλάσκες) 
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες 
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 
λίγο άσπρο κρασί 
μαϊντανός 
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 

250 γρ. βίδες






Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας μία λωρίδα από τη φλούδα τους και αφήνοντας ανέπαφη τη διπλανή της, ώστε να γίνουν “ριγέ ”. 

Τις κόβουμε κατά μήκος και μετά κάθετα σε μικρά κυβάκια. 

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις μελιτζάνες και το μαϊντανό. 

Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με λίγο κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας σταδιακά λίγο από το νερό στο οποίο ταυτόχρονα βράζουμε τις βίδες. 

Ρίχνουμε το γιαούρτι στα λαχανικά, σουρώνουμε τις βίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. 

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυρί.



ΠΙΑΤΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου