Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινή φασολάδα ...

... Καλοκαιριάτικα; Μάλιστα, καλοκαιριάτικα. Ποιος είπε ότι φασολάδα τρώμε μόνο το χειμώνα;
 Χαζοί είναι οι μεξικάνοι που τρώνε ολοχρονίς τα καυτερά τους και τα φασόλια τους;  Άσε που στις μεγάλες ζέστες διευκολύνουν την εφίδρωση και μας κάνουν να νιώθουμε πιο δροσεροί.  
Κι αν δε νηστεύεις για το Δεκαπενταύγουστο, καλό θα σου κάνει λίγη αποτοξίνωση. Καλοκαιρινή λοιπόν η φασολάδα κι αγγλική η συνταγή της …


Καλοκαιρινή φασολάδα 


ΠΙΑΤΟ

   
υλικά: 
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 
3 κλαράκια σέλινο 
1-2 δαφνόφυλλα 
1 μεγάλη κουταλιά τοματοπελτές 
6 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια ή αντίστοιχη ποσότητα κονκασέ 
2 κονσέρβες φασόλια (canellini, borlotti) 
500 ml ζεστό νερό ή ζωμός 
χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά) 
μαϊντανός (προαιρετικά)





Σε 2 κουταλιές λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο και το δαφνόφυλλο. 

Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ και σιγοβράζουμε 4΄-5΄. 

Προσθέτουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει άλλα 5΄. 

Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. 

Προσθέτουμε νερό ή ζωμό να τα καλύπτει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 40΄ περίπου ή μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. 

Αλατοπιπερώνουμε ξανά, αν χρειάζεται και σερβίρουμε περιχύνοντας με ωμό λάδι και το χυμό λεμονιού και γαρνίροντας αν θέλουμε με μαϊντανό.



ΦΑΣΟΛΙΑ   ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου