Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σαλάτα με ροδάκινο, μοτσαρέλα και προσιούτο…


Τρως σαλάτα τρως δροσιά, έλεγαν στα μέρη μου παλιότερα. Τότε που φαΐ δε θεωρούνταν μόνο ό,τι περπατούσε, περίμεναν τις γιορτές για να φάνε κάνα κρεατικό και αξιοποιούσαν δημιουργικά ό,τι έβγαζε ο κήπος ή η αυλή τους για να γεμίσουν τα στόματα που μαζεύονταν γύρω απ’ την τάβλα. 
Και δεν το έλεγαν κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία. Είναι πολλές οι καλοκαιρινές μέρες που λαχταράς κάτι δροσερό και χορταστικό. Κάτι σαν την ευφάνταστη σημερινή σαλάτα. 
Κι αν ο συνδυασμός των υλικών της μοιάζει κάπως τολμηρός για τα δικά μας δεδομένα, ανταμείβει και με το παραπάνω όσους εμπιστευτούν εκείνον που την ενεπνεύσθη …



Πράσινη σαλάτα με ροδάκινο, μοτσαρέλα και προσιούτο 



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


  
υλικά: 
ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (μαρούλι, ρόκα, lollo rosso) 
1 ώριμο ροδάκινο 
1 μπάλα μοτσαρέλα 
2-3 φέτες προσιούτο





Κόβουμε τα φύλλα της σαλάτας με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. 

Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λάδι και λεμόνι ή βαλσαμικό ξύδι. 

Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε σε πιάτο. 

Καθαρίζουμε το ροδάκινο, το κόβουμε σε φέτες και το βάζουμε πάνω από τα φύλλα της σαλάτας. 

Ανοίγουμε τη μοτσαρέλα με το χέρι και τη βάζουμε πάνω στη σαλάτα, μαζί με το προσιούτο. 

Ρίχνουμε από ψηλά μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τρώμε.




ΠΙΑΤΟ 2









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου