Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025

Τάρτα σοκολάτα ελαφριά και χωρίς γλουτένη ...

...Τη φτιάχνω τόσα χρόνια, την κερνάω, τη χαρίζω, την τρατάρω, δίνω τη συνταγή να τη χαρούνε κι άλλοι κι ούτε μια φορά μου πέρασε απ' το νου να τη φτιάξω και για μένα, πικρούτσικη και χωρίς γλουτένη ...

Τάρτα σοκολάτα ελαφριά και χωρίς γλουτένη



υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα (χωρίς γλουτένη)
1 κεσεδάκι (200γρ.) στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
150 γρ. άπαχο γάλα
μπισκότα 
digestive χωρίς γλουτένη 




Αν προτιμάμε την τάρτα λίγο πιο γλυκιά, βάζουμε 200 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος.


Στρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με τα μπισκότα, καλύπτοντας και τα ενδιάμεσα κενά. 





Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μπωλ.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα σε κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, χρησιμοποιώντας μια πολύ μεγάλη κούπα για να μην ξεχειλίσει.

Λίγο πριν πάρει βράση, το αποσύρουμε και το ρίχνουμε στη σοκολάτα. 

Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να λυώσει η σοκολάτα.



 Προσθέτουμε το γιαούρτι. 

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.



Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα. 



Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή και ολόκληρη νύχτα.

Τρατάρουμε.

Προαιρετικά με λίγο σιρόπι σοκολάτας, πάντα χωρίς γλουτένη.






 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου