... Δεν περίμενα το ντόρο που ξεσηκώθηκε για να αναθεωρήσω το κλασσικό τοστάκι, ιδανικό και βολικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους.
Σε αλλοτινές μου εποχές έφτιαξα ενδιαφέρουσες παραλλαγές - με κατίκι και λιαστές ντομάτες, με πέστο, μοτσαρέλα και κουκουνάρι, στο φούρνο με αυγό, ακόμη και την εξτραβαγκάντσα του Jamie Oliver με το στέμμα τυριού. Παρόλα αυτά η ευκολία του τυρί-ζαμπόν παρέμενε κορυφαία.
Τα αλλαντικά τα έχω περιορίσει στο ελάχιστο λόγω αλατιού και μεγάλης επεξεργασίας, οπότε η γαλοπούλα είχε ήδη πετάξει. Έμενε το τυρί, το οποίο επίσης έκοψα λόγω τιμής. Κι ανοίχτηκαν μπροστά μου δύο δρόμοι - ή να κόψω και το ψωμί να ξεμπερδεύω μια και καλή με τα τοστ ή να το φτιάχνω με τρόπο διαφορετικό από το τυρί-ζαμπόν, τυρί-γαλοπούλα.
Αντί για αλλαντικό λοιπόν, βραστό αυγό. Αντί για το τυπικό τυρί για τοστ, ανθότυρο που είναι και οικονομικό και σχετικά ανάλατο ή τυρί κρέμα. Λάδι και ρίγανη στο ψωμί, ντοματίνια, ρόκα ή ό,τι αντίστοιχο βρίσκεται πρόχειρο και ιδού ...
Τοστ με ανθότυρο και αυγό
υλικά:
2 φέτες ψωμί του τοστ (8 για να χορτάσει όλη η οικογένεια)
ανθότυρο
1 βρασμένο αυγό
τοματίνια
ρόκα
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.
Αρωματίζουμε με ρίγανη.
Βάζουμε το ανθότυρο και το αυγό σε ροδέλες.
Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγη ρίγανη.
Βάζουμε λίγα φυλλαράκια ρόκας.
Αραδιάζουμε 2-3 τοματίνια σε φέτες, λίγο λάδι και λίγη ρίγανη.
Κλείνουμε και δεν ψήνουμε.
Κολατσίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου